Dude recenserar: Prince of Persia

Får börja inlägget med att tacka de härliga folkhälsopedagogerna för festandet i fredags! Tack tjejer!



Var på bio igår och såg Prince of Persia, en av de stora blockbusters:na denna sommar. Förväntningarna var väl inte särskilt höga, sådana här filmer brukar vara mycket action, mycket effekter och en pappertunn story. Inget fel i det, ibland behöver man bara bli underhållen och inte tänka allt för mycket.

Filmen är ju som som bekant baserad på de nya Prince Of Persia spelen som dykt upp på xbox och PS de senaste åren. Och denna filmen har ju mer eller mindre snott handlingen från ett av spelen, sands of time, vilket också är filmens undertitel.
Filmen innehåler inga större överraskningar, känns som en prototypisk "svärd och sandalfilm". Mycket action, hopp från tak och klättrande längs väggar. Storyn känns ganska tunn och trots mycket svängar och vändningar i storyn bilr man aldrig överraskad

En upphunkad Jake Gyllenhaal är väl ganska ok i huvudrollen, känns som detta inte är hans genre riktigt. Han verkar mest gå runt ose glad och alldeles för snäll ut för att vara en krigarprins. Han kommer väl mer till sin rätt i dramer som Donnie Darko och Zodiac som är två alldeles förträffliga filmer.
Filmens stora behållning är annars oscarbelönade Ben Kingsley som briljerar som ond farbror som konspirerar om kungatronen men det känns som han kan göra sådana här roller i sömnen. Satt hela filmen dock och tyckte att han såg ut som en persisk lookalike av Rob halford i de scenkläder han använt sig av de senaste åren.

Betyget blir 5/10, Filmen är helt ok, duger som underhållning en regning dag men inget man kommer ihåg så fort man lämnat biografen. Ganska slätstruken film med andra ord.


Kommentarer
Postat av: Susanna

Kl 21.00 visas "Kärlek på menyn" på tv 3. Det är allt annat än en slätstruken film. Det är nog något för dig Danne...haha =) Den är typ lika bra som Leona Lewis album =0)

2010-06-06 @ 19:37:46
URL: http://inspirerad-by-sus.blogspot.com
Postat av: Mickan

Tack själv dude! Du är välkommen till Småland med Elin i framtiden! =)

2010-06-07 @ 14:24:55
URL: http://miickan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0